8 motive sa folosesti sacosa reutilizabila de bumbac

De ce ar trebui sa folosesti sacosa reutilizabila de bumbac?

Sa zicem ca esti in magazin si ai ajuns in dreptul casei de marcat. Casiera te intreaba daca vrei punguta.

Poti sa platesti o punguta de plastic pe care, atunci cand ajungi acasa, o sa o pui in clasica punga cu pungi (pe care nu le refolosesti la urmatoarea vizita in magazin).

De asemenea, exista o optiune mult mai buna de atat: sacosa de bumbac.

O miscare care creste din ce in ce mai mult, in zonele urbane (si nu numai), este aceea de a merge la magazin cu propria sacosa.

Desi “investitia” initiala este mai mare, exista multe beneficii ale sacoselor reutilizabile, in special reducerea poluarii si a efectelor plasticului asupra mediului.

De ce pungile de plastic nu sunt benefice pentru mediu? Din mai multe motive.

Poluarea incepe o data cu procesul de productie, dar mai ales in momentul in care acestea nu sunt reciclate si ajung in natura, durand foarte multi ani pana se descompun.

Hai sa aruncam o privire catre beneficii mai specifice ale sacoselor reutilizabile de bumbac si catre impactul negativ al poluarii ce se datoreaza pungilor de plastic, si inca cateva motive pentru care este o idee buna sa mergi la magazin cu propria sacosa.

  • Conserva resursele

Desi par mici si usoare, pungile de plastic isi pun amprenta asupra mediului, mai mult decat iti imaginezi, incepand cu energia necesara producerii acestora.  12 milioane de barili de petrol sunt folositi pentru producerea pungilor de plastic consumate intr-un singur an, doar in Statele Unite.

Sa zicem ca poti conduce masina un kilometru cu aceeasi cantitate de petrol folosit pentru producerea a aproximativ 14 pungi de plastic.

  • Redu poluarea

Efectele plasticului asupra mediului pot sa fie devastatoare. Pentru a se descompune un produs din plastic, precum o punga, este nevoie de intre 15 si 1000 de ani, asta daca ajunge in pamant, in loc sa ajunga in rauri, oceane, sau sa fie purtata de vant prin oras.

Doar 1% dintre pungile de plastic ajung sa fie reciclate.

  • Protejeaza Natura

Mai mult de 100 000 de animale marine mor anual, confundand pungile de plastic cu mancare. De asemenea aceste pungi raman agatate in copaci si mici animale se pot bloca in ele, avand ca urmare mai multe decese ale acestora.

  • Bucura-te de rezistenta si durabilitate

Spre deosebire de pungile de plastic, sacosele de bumbac sunt mult mai rezistente. De cate ori nu ai bagat, intr-o punga de plastic, o cutie cu colturile putin mai ascutite si ti s-a rupt?

Sacosele de bumbac  sunt mult mai usor de umplut si de golit iar manerele sunt mult mai rezistente.

  • Salveaza bani

Renunta sa-ti cheltuiesti banii pe pungile din plastic. Desi ti se pare o suma mica atunci cand o faci, pe termen lung te-ar surprinde suma pe care ai consumat-o.

O familie medie consuma anual intre 1000 si 1500 de pungi de plastic.

  • Foloseste sacosa de bumbac si in alte scopuri

Sacosele reutilizabile de bumbac pot sa fie folosite si in alte scopuri decat sa cari cumparaturi.

Poti sa o folosesti pentru transportarea pranzului, sa cari snacks-uri intr-un road trip, sau sa-ti cari cartile atunci cand iesi in parc, etc.

  • Transforma sacosa de bumbac intr-un accesoriu fashion

Sacosele de bumbac pot avea diferite texturi, culori si imprimeuri. Cu siguranta o sa gasesti o sacosa reutilizabila care sa se muleze pe personalitatea ta si pe stilul tau vestimentar.

Transforma-le intr-un accesoriu cool. Sunt usor de asortat, atat pentru femei cat si pentru barbati.

  • Foloseste sacosa de bumbac pentru ca poti

Poate ca ti se pare putin ciudat sa te duci la magazin cu punga de acasa, mai ales ca ne-am obisnuit cu pungile de plastic.

Culmea, pungile de plastic au fost introduse in magazine in jurul anului 1977, asa ca, inainte de asta, generatii intregi de oameni, foloseau propriile lor pungi. Poti si tu sa o faci.

Atunci cand ai de ales intre pungile de plastic si sacosele reutilizabile de bumbac, alegerea este evidenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *